x

Dacia okreće novi list i predstavlja Manifesto

Atraktivni koncept najavljuje neke novosti u poslovanju rumunskog proizvođača.

Manifesto, konceptni automobil koji Dacia predstavlja, u stvari je "laboratorija" za testiranje inovativnih rješenja, od kojih će neka naći mjesto u serijskim modelima.

Ovaj koncept ne najavljuje neki poseban model, kao što je to često slučaj, već samo pokazuje kako se na što jednostavniji način može zadovoljiti avanturistički duh vozača, a da se pritom u fokusu drži ekološki aspekt.

Ovdje su putnici doslovno u direktnom kontaktu sa okolinom, s obzirom da Manifesto nema vrata, prozore ni vjetrobransko staklo.

Poklopac prtljažnika je radna ploča, dok se komunikacija sa civilizacijom vrši putem Bring-Your-Own-Device sistema. On je već komercijalizovan i prihvatili su ga brojni kupci.


Osim toga, YouClip je dodatak koji na jednostavan način nudi bezbjedno pričvršćivanje niza praktične i modularne opreme.

U kompaniji Dacia kažu da će se ugrađivati u serijske modele, kao što su se već počeli nuditi modularni krovni nosači.

To međutim ne važi za prednje svjetlo koje se može odvojiti i upotrebljavati kao snažna ručna baterijska lampa.

Automobil je većim dijelom izrađen od recikliranog materijala Starkle, u unutrašnjosti su prirodni materijali poput plute, a gume su "bezvazdušne", pa samim tim dugotrajne i praktično neuništive.


Osim toga, Manifesto je pravi terenac. Ima pogon na sva 4 točka, visoko postavljen pod, dok je cjelokupni enterijer vodootporan. U prevodu, nakon dana valjanja u blatu ovaj se auto čisti mlazom vode spolja i iznutra.

A kad je Dacia u pitanju, neke novine su već tu.

Novi logotip, novi izgled prodajnih salona, novi dizajn i nove boje učinit će ovaj brend još privlačnijim, najavljuju u rumunskoj kompaniji.


(B92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.