x

pjevačica mu odgovorila

Daleko si ti od Kosovke djevojke: Srpski bokser poručio Milici Pavlović da lupeta i da treba da poštuje srpsku historiju!

Milicu Pavlović našla se na udaru bokserskog šampiona Marka Nikolića i korisnika društvenih mreža zbog novog spota za pjesmu "Crna jutra", u kojem je sebe, kako je napisala na Instagramu, predstavila kao Kosovku djevojku 21. vijeka.

- Svaka od nas je u isto vrijeme i svetica i grešnica i još mnogo toga između te dvije krajnosti, a samo od muškarca zavisi koje naše lice će upoznati. Ovo je moja verzija Kosovke djevojke 21. vijeka. Ona je simbol idealne žene koja ostaje vjerna, lojalna i odana uz svog muškarca do samog kraja. Ali samo onda kad je onaj pravi - napisala je Milica u opisu fotografije, na kojoj sjedi, a na njoj se vide dijelovi narodne nošnje - kecelja, jelek i pojas, dok je umjesto opanaka obula duboke čizme sa štiklom, na glavi ima krunu, plašt, a između nogu joj leži zgodan muškarac.


Pojedini pratioci su ovo shvatili kao skrnavljenje srpske historije, a jedan od onih koji su pjevačicu javno osudili je i  šampion u boksu. On je na Instagramu objavio Miličinu fotografiju, tagovao je i iznio svoj stav:

- Kosovka djevojka je žena, majka. Stub porodice. Da malo poštuješ srpsku historiju, ne bi ovako lupetala.


Na ovo su se nadovezali i drugi.

- Daleko si ti od Kosovke djevojke, da su djevojke iz minulih vremena nosile ovako "narodnu nošnju", bile bi svrstane u kategoriju žena lakog morala. Zaista ne razumijem spoj pohotnosti i strasti koja vrišti na fotografijama i oskrnavljene i poprilično skraćene "narodne nošnje" koja više otkriva nego što pokriva - samo su neki od komentara.

Zbog prašine koja se podigla povodom novih fotografija, ali i osude pojedinaca, Pavlovićeva se oglasila otvorenim pismom:


- Dragi ljudi, neko sam ko poštuje apsolutno sve nacije, dok svoju zemlju i svoj narod gledam kao svetinju! Najviše na svijetu volim zemlju iz koje potičem, gdje su mi korijeni i u kojoj živim. Iskreno, veoma mi je žao ako je neko moj prethodni post pogrešno protumačio i doživio kao uvredu. Nije mi to bila namjera. Ja volim historiju svoje zemlje i svog naroda, i izuzetno je poštujem. Kao vjernik, najiskrenije vjerujem u dobre ljude, u dobre namjere i dobra djela, i to je ono jedino što se računa u ovom životu! Budite dobri sebi i vašim najmilijima - napisala je ona. Pjevačica je objasnila i kako je došlo do scene koju je snimila.


- Kad je scena koja je izazvala oprečne reakcije u pitanju, zbog samog teksta pjesme smo željeli da predstavimo ženu koja je simbol Balkana, dok je muškarac koga njeguje muški simbol junaštva. Scena je bukvalno veličanje onoga sto je najbolje i najljepše u našoj historiji. Nevjerovatno je da izazove i trunku prljavih misli. Junakinja pjesme traži ljubav zbog koje se gine, pa je simbol više nego jasan. Pošto takvu ljubav ne nalazi, pokazuje šta želi. Možda neki od vas nisu najbolje razumjeli pjesmu ili analizirali tekst, ali poruka je izuzetno snažna i u duhu ljudi koji žive na Balkanu - napisala je Milica u saopštenju.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.