DALMATINO @Dom Mladih Sarajevo

07.12.2023 21:00

DALMATINO @Dom Mladih Sarajevo

Datum: 07/12


Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo


 


Dalmatino najavili svoj prvi koncert u Sarajevu u Domu mladih


Veliko zanimanje za tzv. early bird ulaznice


„Dalmacija u Sarajevu“ naziv je koncerta kojega će trenutno najpopularniji pop sastav iz Dalmacije- grupa Dalmatino održati 7.12. u Domu mladih u Sarajevu.


Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, prošle su godine spektakularnim koncertom u prepunoj zagrebačkoj Areni proslavili 20 godina svoje grupe, koja iza sebe ima zavidan broj uspjeha, te impresivan niz koncerata po cijeloj regiji.


Debitantski album Cukar i sol su izdali 2001. godine, osvojili Porina za novog izvođača godine, zlatne i srebrne ploče, a neke od pjesama kao što su Dajem ti rič, Dvi sestre blizanke, Ditelina s čet'ri lista, kao i singl Refužo, danas su već dio opće pop-kulture.


U ovu godinu, Dalmatino je ušao sa željom za izuzetnom koncertnom aktivnošću, te za posjetom mjesta na kojima još nisu svirali i dvorana koje su im želja još iz djetinjstva. Jedan od njihovih željenih gradova je i Sarajevo, čija ih publika već odavno poziva.


Slove za bend koji zadnjih godina najbrže rasprodaje dvorane. Do kraja godine očekuju ih brojni koncerti, a posebno se vesele svom prvom susretu sa sarajevskom publikom.


Ulaznice za ovaj koncert, koji se već sada s nestrpljenjem iščekuje, upravo su puštene u prodaju u sustavu kupikartu.ba, platou Skenderija i Biletarnici BKC-a.


Prvi kontingent je po promo cijeni 20 KM. S obzirom na veliku popularnost grupe Dalmatino i ograničen broj ulaznica po ovoj cijeni, preporuka organizatora publici je da požure po svoju ulaznicu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.