x

sve je ostalo samo san

Dana White otkrio neispunjenu želju: Htio sam vidjeti Lesnara i Fedora 2013. u Texasu...

Prvi čovjek UFC-a Dana White tokom vladavine u ovoj organizaciji uspio je napraviti neke neviđene spektakle u svijetu borilačkih sportova i promovisati MMA u možda i najzanimljiviji borilački sport današnjice. 

White se tokom proteklih godina pokazao kao sjajan organizator velikih borbi. Uspio je na borbu nagovoriti i neke borce za koje se ne bi nikada ni pomislilo da bi mogli ući skupa u ring, ali ipak je i njemu jedna želja ostala neostvarena.

Kako kaže za UFC.com, 2013. godine je na Texas stadionu želio vidjeti borbu između Brocka Lesnara i Fedora Emelianenka, ali nije ju uspio dogovoriti.

"Jedina borba koju sa želio a nikada se nije ostvarila je Borck Lesnar protiv Fedora Emelianenka. Htjeli smo to održati na Texas stadionu. Ali, nisam uspio da se dogovorim s Fedorom tako da se to nikada nije desilo", kaže White.

"Duboko smo zašli u pregovore sa Fedorom. Bili smo vrlo blizu da ga potpišemo malo prije nego što mu je otac preminuo. Brock je želio borbu protiv Fedora. Ali, Fedorov otac je tada preminuo i on je bio gotov", objašnjava prvi čovjek UFC-a.

Lesnar se ipak na kraju vratio u UFC bez obzira na propali meč protiv Fedora. Bilo je to pet godina nakon njegovog prvog oproštaja od najbolje svjetske MMA organizacije a borio se protiv Marka Hunta. Iako je pobijedio, pobjeda mu je oduzeta jer je pao na doping testu.

Podsjetimo, u međuvremenu se i Fedor oprostio od MMA sporta i to prije nekoliko dana, a Lesnar očito nema namjeru da se nekada vrati u UFC.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.