x

tuga

Danas posljednji oproštaj od dvoje tragično stradalih tinejdžera u Posušju!

Nakon završene obdukcije tijela osmero preminulih tinejdžera koji su tragično okončali živote u selu Tribistovo kod Posušja, porodice preminulih danas i sutra će ukopati četiri djevojke i četiri mladića.

Danas će na vječni počinak prijatelji i rodbina ispratiti Mirelu Rezo i Stjepana Jukića, a sutra će biti obavljena sahrana Ivanu Miličeviću, Miji Soldo, Žani Pavković, Mariji Pavković, Stipi Pavkoviću i Stipu Romiću.


Postupajući tužilac ZHK Borislav Čuljak nam je kazao da Tužilaštvo nastavlja s istražnim radnjama kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti koja je zadesila četiri djevojke i četiri mladića te da će rezultate obdukcije i uviđajnih radnji sa mjesta nesreće poslati u Sarajevo na vještačenje nakon čega će se i zvanično znati tačan uzrok smrti.


Izvršenim uviđajem utvrđeno je da se najvjerojatnije radi o gušenju plinom uslijed problema s agregatom koji se nalazio u kući.

Informacije s terena su govorile kako jedan prozor u kući nije bio dovoljno otvoren da bi se prostorija izračila od plinova zbog čega je došlo do tragične smrti osmero 19-godišnjaka koji su skupa proslavljali Novu godinu.

.

.

.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.