x

Danas se navršava 12 godina kako nas je napustio Toše Proeski!

Makedonac Toše Proeski napustio nas je na današnji dan 2007. godine. Toše je 16. oktobra, kada je imao 26 godina tragično stradao u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb – Lipovac, kod Nove Gradiške u Hrvatskoj, kada je džip koji je vozio Georgij Georgijevski udario u šleper koji se nalazio ispred njega. 

Toše je poginuo na mjestu nesreće, a njegovi saputnici, Geogrijevski i menadžerka Ljiljana Petrović su povrijeđeni.

Ova persona izrazitih vokalnih sposobnosti bila je miljenik cijele regije koja je svojim pjesmama spajala ljude i širila ljubav, a iza sebe je ostavio pjesme i muzička djela koja se i danas pjevaju.

Mnoga od njih našla su svoj novi aranžman te su brojni pjevači prepjevali, želeći na taj način ostaviti što dublji trag iza svega onoga što je Toše godinama gradio.


Tošetovu posebnu boja glasa je pratila jaka emocija i lagana melanholija, pa su u njegovim pjesmama mnogi pronašli sebe. Njegovi fanovi voljeli su kazati da je bio mladić kojeg je prije svega krasila skromnost te da je uvijek isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude.

Njegove riječi “Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome” i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka. Rođen je 25. januara u Kruševu, Makedonija, a posljednji album koji je snimio bio je “Igra bez granica”.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Hayat)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.