x

KAO REZERVNI VOZAČ

Daniel Ricciardo se vratio u Red Bull Racing

Australski vozač Daniel Ricciardo vratio se u F1 ekipu Red Bull Racing.

Iz Red Bulla je danas zvanično potvrđeno da se Ricciardo vraća u tim i to kao treći vozač za narednu sezonu.

Tridesettrogodišnji Ricciardo je ostao bez mjesta u Formuli 1 nakon što je napustio McLaren gdje ga je zamijenio sunarodnjak Oscar Piastri.


U narednoj sezoni će imati funkciju trećeg, odnosno rezervnog vozača Red Bulla te će pomagati u testiranjima, koristit će simulator, a također će obavljati i komercijalne obaveze. Čini se da je Australac time zadovoljan.

"Osmijeh govori sve. Zaista sam uzbuđen što se vraćam u Red Bull Racing. Imam lijepe uspomene iz vremena kad sam ranije bio ovdje i cijenim dobrodošlicu koju su mi priredili Christian Horner, dr. Helmut Marko i cijeli tim. Mogućnost da dam svoj doprinos i da budem okružen najboljim timom u Formuli 1 za mene je veoma privlačna. Imat ću priliku da 'napunim baterije' i da se fokusiram, jedva čekam da se priključim i pomognem timu", izjavio je Ricciardo.


On je debitovao za HRT 2011. godine, nakon čega se u narednoj sezoni pridružio ekipi Toro Rosso. Potom je prešao u Red Bull 2014. godine, gdje su mu timske kolege bili Sebastian Vettel, Daniil Kvyat, a potom i Max Verstappen.

"Sjajno je što se Daniel vraća u Red Bull porodicu. On ima ogroman talent i briljantan karakter. Znam da je cijela fabrika uzbudljiva što dolazi kući. Njegova uloga testnog i trećeg vozača dat će nam iskustvo i znanje koje je potrebno za uspjeh u Formuli 1. Sretni smo što ćemo ponovo raditi s Danielom, radujemo se onome što će donijeti timu u 2023. godini", kazao je šef tima Christian Horner.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.