x

nova saznanja

Darko Lazić opet mora u školu? Poslije haosa sa privođenjem i dr.gom, pjevač će preuzeti ovaj potez!

Pjevač Darko Lazić je u srijedu ujutro priveden zbog niza prekršaja koje je otkrila saobraćajna policija kada ga je presretač zaustavio.

Darko je vozio bez vozačke dozvole koja mu je oduzeta još u decembru 2013. godine, a da bi povratio ovu plastičnu karticu kako bi po zakonu sjeo za volan, mora da prođe seminar u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Srbije, a on se, kako Telegraf saznaje nije prijavljivao za taj seminar.


Lazić je, da podsjetimo, priveden zbog prekoračenja brzine. Vozio je 117 km na sat na mjestu gde je maksimalna dozvoljena 80 kilometara na čas. Podvrgnut je i dr.ga, kao i alko testu, koji su pokazali da je pozitivan na k.kain, a izmjereno mu je i 0.91 promil alkohola u organizmu.


Lazić je kažnjen sa 200.000 dinara i zabranom upravljanja motornim vozilom od godinu dana.

S obzirom na to da mu je vozačka oduzeta da bi je povratio mora na seminar unapređenja znanja u Agenciji za bezbijednost saobraćaja i da polaže ispit iz bezbijednosti saobraćaja.

Kako je ranije objasnio direktor ove Agencije Duško Pešić ovaj seminar traje 14 dana, ima 40 časova, svaki čas je obavezan, ne može da se zakasni ni na jedan, a posljednjeg dana se polaže ispit.


Inače od 2012. više od 11.000 vozača u Srbiji je ostalo bez nje.

- U Agenciji za bezbijednost saobraćaja godišnje oko 1.500 vozača prođe seminar. Znači, negdje oko 1.500 vozača ostane bez vozačke dozvole. Jedan mali dio odustane i neće da se prijavi na seminar, odustaje od vožnje a najveći dio se prijavi na seminar. On traje 14 dana, ima 40 časova, svaki čas je obavezan, ne može da se zakasni ni na jedan, a posljednjeg dana se polaže ispit. Prolaznost je 75 odsto na ispitu - objasnio je nedavno Pešić između ostalog.

.

.

..

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.