x

Pregovori sa ostalim su samo formalnost

David Alaba je našao tim koji će mu dati sve što Bayern nije želio

Austrijski fudbaler David Alaba obavit će pregovore sa brojnim klubovima u januarskom prelaznom roku.

Uvrijeđen zbog ponude Bayerna od gotovo 20 miliona eura sa bonusima na godišnjem nivou, Alaba je odlučio da napusti redove bavarskog velikana, a u januaru će obaviti pregovore sa Real Madridom, timovima iz Manchestera Cityjem i Unitedom, te Barcelonom i Chelseajem.

Ipak, iz izvora koje ima The Athletic Real Madrid je praktički pred potpisom Alabe. Oni su mu pristali dati novac kojeg je tražio od Bayerna (oko 25 miliona eura godišnje), te će 28-godišnji defanzivac vjerovatno put Madrida.

Alabi se nadaju još i u Manchester Unitedu. Ipak, za sada su apsolutni autsajderi u odnosu na Real, ali isto tako i svi ostali timovi.

Novac je sigurno to što će odlučiti u ovom slučaju, a vidjet ćemo hoće li iko poslati ponudu koju agent Pini Zahavi i David Alaba ne mogu odbiti.


Kahn o Alabi: Prostrli smo mu crveni tepih, a on nije želio da prošeta po njemu

David Alaba napušta Bayern nakon što je gotovo kompletnu karijeru proveo u minhenskom klubu.

O njegovom odlasku iz kluba govorio je legendarni Oliver Kahn, čovjek koji će od 2022. godine preuzeti dužnost predsjednika Bayerna.

"Naravno da je bolno izgubiti takvog igrača, ali postavili smo sebi limite. Kada agenti ne žele da čuju da smo u teškim vremenima za klubove, onda nastaje ovakva situacija", rekao je Kahn za Bild.


Situacija sa Alabom se gotovo sigurno neće promijeniti.

"Trenutno zaista ne znam šta će se desiti. Prostrli smo crveni tepih za Davida i išli smo do naših limita. David i posebno Pini Zahavi nisu željeli da prođu tim crvenih tepihom, pa smo ga ponovo savili", dodao je Kahn.

Alaba je od Bayerna tražio platu od gotovo 25 miliona eura sa bonusima. To mu Bavarci nisu željeli dati, pa je na kraju odlučio da napusti klub sa kojim je osvojio apsolutno sve.

David je u Bayernu od 2009. godine odigrao ukupno 404 utakmice i postigao je 32 gola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.