x

Zenica

Davis Cup reprezentacija BiH spremno dočekuje favorizovanu Češku!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog vikenda u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" će odigrati susret prvog kola Prve grupe Euro-afričke zone protiv selekcije Češke, a na današnjoj konferenciji za novinare naš tim je poručio kako su svjesni da nisu favoriti, ali da su šanse za prolaz 50:50.

Zastavu naše države u Zenici će braniti Tomislav Brkić, Mirza Bašić, Nerman Fatić i Darko Bojanović, dok najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur zbog ličnih nastupa s ciljem skupljanja bodova i napretka na ATP listi nije želio igrati za reprezentaciju.

Kapiten našeg tima Tomislav Brkić je kazao kako su šanse za pobjedu 50:50 s obzirom na to da u timu nema Damira Džumhura, ali da je prednost što igraju na domaćem terenu. 

"Damir je odlučio preskočiti ovaj meč, rekao je da su mu prioritet ATP bodovi i to smo prihvatili. Pozvali smo Darka Bojanovića. Dat ćemo sve od sebe, vidjeli smo ih kako igraju, imaju dobre rezultate, ali ćemo morati dati mnogo od sebe da bismo pobijedili", kazao je Brkić te dodao da Češka i bez najboljeg igrača Tomaša Berdycha ima dosta toga pokazati. 


"Mi nismo favoriti i ovu ekipu Češke ne treba potcijeniti. Vesely igra dobro na svim podlogama, ali mislim da i bez Damira možemo napraviti neke pobjede", dodao je.

Naš tim još uvijek nije odlučio ko će igrati singlove prvog dana, a ko dubl drugog dana susreta između BiH i Češke.

Bh. teniser Mirza Bašić je kazao kako mu je forma bolja nego što je bila ranije te da se nada pobjedi svog tima.

"S obzirom na to da se igraju i singlovi i dublovi, svi igrači u našem timu su bitni bez obzira na to ko je prvi, a ko drugi igrač. Ko god bude igrao svjestan je važnosti pobjede. Trebaju nam ti poeni, a ja se nadam da ću svoju fizičku i mentalnu spremu pokazati i na terenu", izjavio je Bašić.

Na pitanje češkog novinara koliko mu je bilo teško odlučiti se za Davis Cup reprezentaciju i nastup pored ATP takmičenja, Bašić je odgovorio da svako može napraviti određenu žrtvu i izdvojiti određeno vrijeme za svoj nacionalni tim.

Bojanović je kratko kazao da mu je čast što je ponovo pozvan u Davis Cup reprezentaciju Bosne i Hercegovine te da za njega nema ljepšeg osjećaja nego predstavljati državu za koju igra.

Za meč će biti spreman i Nerman Fatić koji je u prošlosti ostvario dobre rezultate na takmičenjima te je dodao da će svi dati svoj maksimum.

Sutra će u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" biti izvršeno izvlačenje parova mečeva BiH - Češka, a prvi susreti igraju se u subotu.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Tekst : Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.