x

Davor Dragičević objavio snimke kojima želi dokazati ubistvo sina Davida

Otac ubijenog Davida sinoć je na Facebook-profilu grupe 'Pravda za Davida' objavio sedam snimaka koji, navodno, dokazuju da je David ubijen.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, sinoć je počeo objavljivati određene snimke na Facebook-grupi "Pravda za Davida" kojima želi dokazati svoje tvrdnje o ubistvu sina, javljaju danas bh. mediji.

Objavio je sedam snimaka, ali u obrazloženju je samo naveo "Organizovano ubistvo Lukačeve hunte i Dodika. Nastaviće se...".

Kako pišu bh. mediji, na snimku se vidi kuća Đorđa Rađena koji je zajedno s policijskim službenicima optužio preminulog Davida da je opljačkao kuću.

Također, objavio je fotografiju koja je napravljena iz snimka s videonadzora Raiffeisen banke u Banjoj Luci koji policija nije htjela izuzeti, piše Klix.

Posjeduje sporne snimke

O ovome je ranije govorio izvjesni Boki, za kojim banjalučka policija traga jer je tvrdio kako posjeduje snimak s Raiffeisen Banke gdje je snimljeno kako je David Dragičević pretučen na parkingu Metalske škole.

"Na snimku sam jasno prepoznao inspektora dilera Dubravka Kremenovića, kojem je šef Darko Ilić. Na snimku se jasno vidi kako dolazi vozilo policije Dacia Duster i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje je ušao i Dubravko. Sve se dogodilo oko 2:50 sati 18. marta. Snimak je kopiran na više CD-ova", stoji u prvom Bokijevom postu.

Dragičević je ovom objavom htio dokazati kako zaista posjeduje sporne snimke za koje je rekao da će izazvati haos u Bosni i Hercegovini.

Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića iz Banje Luke Davida, za kojim je bh. entitet Republika Srpska raspisao potjernicu, predao je zahtjev za azil u Austriji.

On je u intervjuu za austrijski medij Balkan Stories izjavio da u Bosni i Hercegovini strahuje za život, te da se više ne može boriti za pravdu za svog stradalog sina, pa da to želi nastaviti u Austriji.

Najavio je da će pokret "Pravda za Davida" biti osnovan i u Austriji.

Za Davorom raspisana potjernica

David Dragičević nestao je 18. marta 2018, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Na zahtjev porodice Davidovi posmrtni ostaci 12. marta ove godine ekshumirani su i preneseni u Austriju, gdje su tri dana kasnije ponovo sahranjeni.

Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a za Davorom je raspisana potjernica.

Građani Banje Luke nakon toga su nastavili svake večeri paliti svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve.


(balkans.aljazeera.net)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.