x

Još se ne zna gdje će igrati naredne sezone

De Ligt se oglasio, šta se može zaključiti iz njegove izjave?

Još uvijek se ne zna gdje će karijeru nastaviti Matthijs de Ligt nakon fantastične sezone s Ajaxom.

U jednom je trenutku bio na pragu potpisa za Barcelonu, ali De Ligt je još uvijek u Ajaxu, no skoro je pa sigurno da će naredne sezone obući dres nekog velikana.

Smatra se da su Barcelona i Manchester United u prednosti, mada se pojavila i informacija da ga želi Pep Guardiola. Kako god, De Ligt će morati da donese odluku.

"Imam li klub iz snova? Ne, jedino Ajax, ne postoji drugi klub o kojem sam sanjao. Uivjek sam sanjao da igram za Ajax. Vidjet ću što je najbolje za moju karijeru i gdje mogu najviše da se razvijam i odigram najviše minuta", rekao je De Ligt, pa je dodao:

"Na osnovu toga ću donijeti odluku i izabrati klub u kojem ću nastupati naredne sezone".

De Ligt je s Ajaxom bio prvak Holandije, osvojio je Kup i igrao je polufinale Lige prvaka, a Amsterdamce su sekunde dijelile od velikog finala.

Prljava igra Raiole u kojoj Manchester United služi samo za izvlačenje što više novca

Iako je Mino Raiola dobio zabranu na tri mjeseca za poslove u najjačim evropskim ligama jasno je da on vodi glavnu priču u pregovorima igrača koje zastupa.

Prije svega tu se najviše misli na mladog holandskog defanzivca Matthijsa de Ligta koji se nalazi na meti nekoliko evropskih velikana. De Ligt se najviše povezuje s Barcelonom, ali tu se uključio i Manchester United.

Iako se činilo da nema dileme i da će De Ligt karijeru nastaviti u katalonskom klubu prije nekoliko dana pojavile su se informacije da je Manchester Untied ponudio mnogo više novca i da će na kraju završiti na Old Traffordu.

Međutim, španski mediji vjeruju da je to samo igra njegovog menadžera Mine Raiole koji pokušava na sve načine da izvuče više novca za svog igrača, ali i za sebe.

Mundo Deportivo je objavio da je Raiola u sve uključio Manchester United iako engleski klub nije ni slao ponude za De Ligta. Svima je jasno da Raiola pričom kako United nudi odličnu ponudu želi da natjera Barcelonu da ponudi što više novca za 19-godišnjeg defanzivca.

To nije prvi put da se ovakvim radnjama služi ovaj menadžer koji je na sličan način izvukao ogroman novac iz mnogih evropskih klubova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.