x

NASTUP U SINGLU I DUBLU

Dea Herdželaš uspješnim nastupom otvorila seriju turnira u Americi

Naša najbolja teniserka Dea Herdželaš (390. WTA) je protekle sedmice nastupala na turniru iz serije ITF u Bethany Beachu (25.000 dolara) u američkoj državi Delaware i zaustavljena je u polufinalu singla te finalu dubla.

Kao sedma nositeljica Herdželaš je poražena u polufinalu od prve nositeljice turnira i 280. igračice na WTA listi Usue Arkonade rezultatom 6:3 7:6(3), dok je u finalu dubla u kojem je igrala s Terezom Mihalikovom iz Slovačke poražena od američke kombinacije Arconada - Carter rezultatom 6:4 6:4.

"Zadovoljna sam rezultatom s obzirom na to da sam tek došla u Ameriku i već na prvom turniru ostvarila solidan rezultat i to na podlozi na kojoj nikada nisam ni igrala, a to je zelena šljaka koja je prilično drugačija od naše tradicionalne crvene šljake. Imam sada još dva turnira koja se igraju na tvrdoj podlozi na kojoj stvarno volim igrati i nadam se nastavku dobrih rezultata", kazala je Herdželaš.

Nastupom na ovom turniru Dea će napredovati na WTA listi za tridesetak mjesta, a već ove sedmice nastupa na svom drugom turniru u Americi koji se održava u Sumteru u Južnoj Karolini, gdje će nastaviti borbu za WTA bodove.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.