x

5,3 SEKUNDE DO "STOTKE"

Debitovao Mercedes-AMG GLE 53 sa 429 KS

Kompanija Mercedes je predstavila svoj model GLE 53 koji raspolaže sa 429 KS.

Novi Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ pokreće 3,0-litarski 6-cilindrični motor opremljen turbopunjačem i hibridnom tehnologijom, a ova kombinacija isporučuje 435 KS. Dizajn je sličan standardnom modelu GLE, ali su ga dizajneri osvježili Panamericana rešetkom hladnjaka s nizom vertikalnih letvica na prednjem dijelu.

Pogon se sastoji od motora s unutrašnjim sagorijevanjem, turbopunjača, električnog superpunjača i integrisanog starter-generatora, baš kao što je slučaj s modelima CLS 53, E 53 coupe i E 53 kabriolet. Tu je i devetostepeni automatski mjenjač s torque vectoring sistemom. SUV od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,3 sekunde prije nego dostigne maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h.

GLE 53 dolazi sa zračnim ovjesom s aktivnom stabilizacijom korisnom posebno u zavojima. Vozači mogu birati između različitih modova uključujući Comfort, Sport, Sport+, Trail i Sand kako bi prilagodili ovjes. Postoji mogućnost povećanja razmaka od tla za 55 mm.

U unutrašnjosti je GLE 53 presvučen imitacijom kože i crvenog mikrofibera, tu je MBUX infotainment s dva ekrana, aluminijski ukrasi, sportska sjedišta s većim pojasevima i drugo. Opcija je prava koža, kao i karbonski detalji. Dostupan je i treći red sjedišta za one kojima je potreban.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.