x
21.04.2023 / prije 10 mjeseci

tužan prizor, sam za stolom

Dejan Dragojević sam za Bajram, pa poručio onima koji su u istoj situaciji: Allah je uvijek uz vas! (Video)

Dejan Dragojević koji je nedavno priznao da je prešao na islam, a ubrzo potom otišao u Meku i Medinu, objavio je video iz svoje kuće i pokazao kako provodi današnji muslimanski praznik Bajram.

- Pravim neki ručak, mama radi, nemam nikog, Jovana isto radi, tako što se tiče toga, današnji Bajram sam sam. Mada, nikada čovjek nije sam, sve je iskušenje i sve dolazi kako treba, tako da danas za ručkom ću sjediti ja, Dejan, Zijad, Ziki... - rekao je Dragojević i snimao se dok sprema sebi ručak. 


On je naglasio da su mu mantije i baklave poklonili njegovi prijatelji prilikom nedavne posjete Novom Pazaru, a osvrnuo se i na mjesec Ramazan i rekao da je to poseban osjećaj, naročito jer je boravio u Meki i Medini. 

- Opet kad se vratiš ovdje malo je teže, što znaš da okruženje nije takvo, ali šta da radim - objasnio je Dejan. 


Dragojević je istakao kako je spremanje iftara ujedno bio i najtužniji i najsretniji dio. Tužan jer je tada bio sam dok je spremao sebi jelo, iako je Jovana par puta bila kod njega, a najsretniji jer se osjećao ispunjeno. 

Dejan je dok je sjedio sam za stolom i jeo poručio: 


- Nije bitno da li sjedite kući sami, prazna kuća, prazan stol i prazno sve, bitno je da tu (u srcu) niste prazni, to je najbitnije, a to se puni za vrijeme ramazana, puni se tokom cijele godine, ali nije efikasno i jako kao u blagodarnom mjesecu ramazanu. Nekako se napuniš unutra, tako da nikako niste sami. Znam da je puno vas izgubilo članove porodice, fali neko, može biti prazan sto, ali svako treba da zna da niste sami, da je Allah uvijek uz vas i da koliko god misliš da je teško da će svaka sljedeća godina biti bolja, tako da nemoj nikad da odustajete ko god da vam fali - poručio je Dejan. 


Dragojeviću se nakon što je sam spremio jelo i ručao za stolom pridružila njegova baka, tako da je i ona kušala bajramsku sofru koju je pripremio, što sam, što uz pomoć prijatelja iz Novog Pazara. 

Više u video prilogu: 

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.