x

Denis Stojnić uoči protesta u Sarajevu: Krive samo nas kafiće, a tržni centri što su puni, to gospoda ne vidi jer su to njihovi stranački tajkuni!

Nezadovoljni članovi Udruženja Hotelijera i Restoratera u BIH, ali i članovi Udruženja “Estradnih radnika” održali su danas zajednički sastanak i najavili proteste koji će se održati 2.3.2021. godine u Sarajevu.

Na današnjem sastanku prisustvovali su Dževad Topić Topa, Dado Stojnić, Amar Trbović, Ahmed Puškić ispred ugostitelja i Danije Džafić kao predstavnik muzičara Kantona Sarajevo.

“Jedini koji je stao na stranu nas privrednika i ugostitelja je načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić. On je oslobodio sve privrednike plaćanja poslovnih prostora kad nas je Nenadićeva Kantonalna Vlada Sarajevo zatvorila i ostavila na ledini. Kao i svi mogli ste pročitati, da su neki stranački tajkuni, vlasnici hotela, dobili enormnu finansijsku pomoć, dok mi ugostitelji, to jeste sitna buranija nije dobila ni jedne marke pomoći.

Očito da ovi što donose odluke gube se sa realnošću, jer oni primaju svakog prvog, kompletnu platu a nas i ne vide. Godinu dana korona mjere i nakon vakcinacije ako je dobijemo, opet nam iste mjere slijede. Šta je cilj ovoga svega, da su neki politicari plaćeni da nas ekonomski unište a oni zajedno sa hotelskim tajkunima prežive i da se bogate na razne načine, kao što smo to imali primjer da medijski pratimo. Od javnih nabavki pa i isplate podobnim.

Na izjavu premijera Forte, što je rekao “Da nismo Austrija i ko će isplatiti konobare” mogu samo reći, riječi hvale i svaka mu je na mjestu. Neka nastave ovako jer oni nisu problem, problem su institucije iznad njih koji ovo sve rade i šalju lažne brojke zaraženih i krive samo nas kafiće a tržni centri što su puni, to gospoda ne vidi jer opet su to stranački tajkuni.


Gospodin Čerkez neka se zapita kako je nama koji nismo na budžetu, njegova porodica ne strahuje svakog prvog, mnogo je hrabar da ljude ostavlja gladne a on uživa u toplom obroku i plati koja mu leže svakog prvog. Jer ako mu mi ne dajemo platu nasim svakodnevnim dadžbinama, oni će se opet kreditno zadužiti i naša peta generacija će da otplaćuje kredite i rate plate njima, njihovima vozačima, savjetnicima, sekretaricama i njihova skupocjena vozila koja kupuju da se udobno vozikaju i prave se bitnim. Umjesto da su servis nama građanima, oni nas uništavaju.

Poslije ove moje izjave očekujem opet napade na mene kao što svu bili svih ovih mjeseci. Inspekcije koje su najviše mene češljale i uredno me kažnjavali jer očito im smeta kad dotične neko kritikuje kao što je slučaj ubistva Dženana Memića.

U prilogu vam šaljem Holandiju koja više ne poštuje mjere i privrednici koji se javno žale i demostriraju. Niko ne želi da se ovo dogodi i u Bosni i Hercegovini.” – izjavio je Denis Stojnić za portal Crna-Hronika.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.