x

nba

Denver "isprašio" Portland, a Toronto ekipu Philadelphije

Denver Nuggetsi su u petoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige uvjerljivo savladali Portland Trail Blazerse, a isto je bilo i na Istoku gdje su Toronto Raptorsi pobijedili Philadelphiju. Pobjedničke ekipe su stekle vodstvo 3:2 nad protivnicima.

Nuggetsi su bili bolji od Blazersa tokom utakmice, jedini je izuzetak posljednja četvrtina koju su tijesno izgubili. Prvu su dobili 31:25, na poluvremenu su vodili 65:47, a bolji su bili i u trećoj u kojoj su ubacili 28 poena, deset više od Blazersa. Ekipa Porlanda je dobila posljednju dionicu (33:31), ali težak poraz nije izbjegla. Bilo je 124:98 za Denver koji je poveo 3:2 u polufinalnoj seriji. Najveći doprinos pobjedi dali su Nikola Jokić s 25 i Paul Millsap s 24 poena, dok je Damian Lillard ubacio 22 poena za Blazerse.

Sigurnu pobjedu protiv Philadelphije je upisala ekipa Toronta koja je bila bolja u svakom periodu igre. Prva četvrtina je završena tijesno 27:26, na polubremonu je bilo 64:43, a konačan rezultat utakmice je glasio 125:89 za Raptorse. Do pobjede ih je predvodio Pascal Siakam s 25 poena, a 22 je za Philadelphiju ubacio Jimmy Butler. Raptorsi su ovom pobjedom poveli 3:2 u polufinalnoj seriji.

.

.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.