x

Bronzani bombarder prijeti

Deontay Wilder želi Furyju skinuti glavu sa ramena: Ni majka ga neće prepoznati

Deontay Wilder uspio je spriječiti obračun Tysona Furyja i Anthonyja Joshue za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Apelacioni sud uvažio je žalbu američkog boksera i naredio je održavanje trećeg meča između Wildera i Furyja za WBC pojas prvaka svijeta, a on će biti održan 24. jula u Las Vegasu.

Wilder se jako malo pojavljivao u javnosti od teškog poraza kojeg mu je Fury nanio u februaru prošle godine.

Taj period je iskoristio da se pripremi za novi meč, dobio je presudu na svoju stranu i sada je spreman da Kralju Cigana skine glavu sa ramena.


"Imam takav mentalitet da razmišljam o ozbiljnom povrjeđivanju i o tome da ću ga toliko prebiti da ga majka neće moći prepoznati. Želim mu skinuti glavu sa ramena", rekao je Wilder i nastavio je:

"Sad kad je sve spremno više nema gdje pobjeći. Mora proći kroz mene, a ja sam najveći udarač u povijesti teške kategorije. Nastavit ću da radim ono što radim".

Bronzani bombarder smatra da je Fury pokušao da pobjegne od treće borbe.


"Ispao je kukavica i pokušao je da izbjegne borbu. Ne možeš završiti ovo poglavlje, a da ne prođeš kroz Deontayja Wildera".

Podsjetimo, prvi meč Wildera i Furyja u decembru 2018. godine završen je bez pobjednika, ali je u februaru 2020. godine Britanac doslovno raznio Wildera i uzeo mu je pojas prvaka prekidom u sedmoj rundi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.