x

Dermatolozi preporučuju: 5 stvari koje možete učiniti za svoju kožu

Ukoliko želite na pravi način njegovati svoju kožu, dermatolozi preporučuju ovih pet stvari: 

Nježno uklonite ostatke šminke

Iako je to jedan od prvih beauty savjeta koje smo dobili, treba neprestano naglašavati koliko je bitno skinuti šminku prije spavanja. Prilikom čišćenja, pobrinite se da se ukloni kompletan make up i nečistoće s lica, a pritom koristite nježne čistače koji neće narušiti barijeru ili izazvati iritacije na koži. Preporučuje se korištenje proizvoda koji u svojim formulama ne sadrže parfeme.

Koristite proizvode s anti-age predznakom

Kada je riječ o proizvodima s anti-age formulacijama, dermatolozi su ozbiljni i zaobilaze sastojke čija efikasnost nije naučno dokazana. Retinoli i glikolna kiselina pripadaju, između ostalog, sastojcima koji će se pronaći u serumima i kremama za noćnu beauty rutinu.


Neka oči i usne budu prioritet

Dermatolozi se slažu – ako ste zakoračili u tridesete godine, usne i osjetljivo područje oko očiju treba dodatno njegovati i hidrirati. Isprobajte kreme za područje oko očiju koje nisu preagresivne za to tanko područje, a za usne birajte super-hidratantne proizvode s kojima će usne biti njegovane tokom cijele godine.

Ne zaboravite područje vrata i dekoltea

Večernja beauty rutina ne završava na licu, već se proteže sve do vrata i dekoltea. Vrat je često zanemareno područje, ali na njemu se znakovi starosti mogu vrlo lako vidjeti. Na području vrata i dekoltea isprobajte proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu za hidrataciju i sastojke poput salicilne kiseline i vitamina B5.


Hidratantna krema je obavezna

Baš kao i skidanje šminke čistačima za lice, i nanošenje hidratantne kreme nezaobilazan je korak u svakodnevnoj, i večernjoj i jutarnjoj, beauty rutini. Ipak, stručnjaci tvrde da u ovom slučaju obratite pažnju na hidrataciju i da skupocjene kreme ne znače uvijek i kvalitet, pa možete odabrati i proizvode s najjednostavnijim sastojcima. Umjesto toga, akcenat stavite na anti-age proizvode.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.