x

bliski istok

Destinacije koje morate posjetiti u Emiratima

Ovo su mjesta gdje se nalaze neka od najljepših hotelskih odmarališta, a mnogi turisti im se iz godine u godinu s radošću vraćaju.

Ujedinjeni Arapski Emirati se razvijaju tolikom brzinom da postaju jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu. Ovo su mjesta gdje se nalaze neka od najljepših hotelskih odmarališta, a mnogi turisti im se iz godine u godinu s radošću vraćaju.

Abu Dabi

Abu Dabi, često se naziva Menhetnom Bliskog Istoka jer je u pitanju moderan grad sa mnogobrojnim vrtoglavo visokim neboderima. Ujedno je i glavni grad svih Emirata i s kopnom ga povezuju dva mosta. U gradu postoje mnoge atrakcije kao što su Heritejdž selo, prelijepa Korniče plaža, tvrđava Al Hisn, stari suk, Brejkvoter ostrvo, palata šeika Zajeda i džamija istoimenog šeika, kao i najstariji dio grada-Batin. Uprkos modernizaciji, Abu Dabi je uspio da očuva mnoge stvari iz prošlosti.


Dubai

Dubai je naravno biser Persijskog i Arapskog zaliva i svakako je destinacija koju vrijedi vidjeti. Nekada je bio pomorska luka i ljudi su ovde živjeli od ribolova i lova na školjke. Ovo je ujedno i najveći grad u Emiratima, a sa preko milion stanovnika, je i najposjećeniji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Obavezno posjetite dvije pijace - Zlatni suk i Začinski suk. Imena dovoljno govore sama za sebe. Ovdje se održavaju neki od najatraktivnijih sportskih turnira poput Dubai World Cup ili PGA Desert golf turnira, a Dubai posjeduje i Dubai Shopping festival, pa je tih dana ovo mjesto raj za kupoholičare. Jahanje kamila, skijanje po pješčanim dinama, pustinjski safari, roštiljanje sa beduinima, kao i krstarenja, čine ovaj grad spektakularnim.


Ras el Hajma

Ras el Hajma je autentična turistička destinacija u Emiratima. Sa više od 7.000 godina fascinantne historije i kulture, Ras el Hejma je savršeno odmaralište i skrovište od svakodnevnice. Zahvaljujući prekrasnim pejzažima, obalama i pustinjama ovaj grad je veoma atraktivna destinacija turistima. Nalazi se na samo 45 minuta vožnje od Dubaija i nudi jedinstveno iskustvo, pogotovo ako želite da uživate u 64 kilometara dugih, bijelih pješčanih plaža. Jedna od najpopularnijih plaža koje ovdje morate posjetiti je Kor Kalba, a ovdje možete iznajmiti jahtu i otisnuti se na nezaboravni izlet morem.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.