x

ZA SVAČIJI UKUS

Destinacije za adventski vikend-izlet u Sloveniji

Dolina Jezersko na sjeveru Slovenije privlači u svim godišnjim dobima, ali zimi 'osvaja' svojim izgledom.

Predpraznično vrijeme kao stvoreno je za vikend-izlete. Na kraju godine često trebamo odmor i odmak od svakodnevnice, a adventsko ruho brojnih evropskih gradova dodatno nas mami da se zaputimo izvan granica.

I dok će dosta ljubitelja putovanja prije i oko praznika posjetiti Austriju i Mađarsku, nemoj zaboraviti ni na Sloveniju. Advent u Ljubljani prošle je godine očarao puno posjetitelja i grad pretvorio u bajku.

Jelenov greben

Za potpuni ugođaj vikenda posjeti Jelenov greben, imanje na kojem možete uživati u prirodi, pogledu, ali i jelenima koji se ondje slobodno kreću. Oaza je to pitomih jelena, smještena u podnožju Olimpske gore. Prije 23 godine vlasnici ovog imanja životinje su doveli s Brijuna, no s vremenom su postali turistička atrakcija.


Škocjanske jame

Do Škocjanske jame trebat će vam nešto duže - iz Zagreba otprilike dva sata, no isplati se. Ovaj je podzemni kanjon uvršten pod UNESCO-ovu zaštitu pa je najbolja opcija obići je s vodičem.

Organizirane su dvosatne ture tokom koje se prelazi otprilike tri kilometara, a njihov raspored nađite na internetskim stranicama Parka Škocjanske jame. Ako ih još nisi posjetila, učini to još ove godine!


Jezersko

Dolina Jezersko na sjeveru Slovenije privlači u svim godišnjim dobima, ali zimi 'osvaja' svojim izgledom. Pravi je to raj za ljubitelje aktivnog odmora koji baterije vole 'napuniti' na svježem zraku.

Kad se nađeš ondje, prošeći do Planšarskog jezera ili Ankovih slapova.

U blizini se nalaze i smještajni kapaciteti pa ne trebate brinuti zadržite li se.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.