x

Detalji stravične smrti: Otkriven razlog samoubistva srpskog rukometaša!

Poznati rukometaš i bivši reprezentativac Srbije Novak Bošković (29) pronađen je mrtav u svom stanu u rodnoj Crvenki. On je iz pištolja ispalio metak sebi u glavu dok mu je u drugoj sobi bila supruga sa njihovom nedavno rođenom bebom.

- Pištolj kojim se ubio imao je u legalnom posjedu. U tom trenutku u kući je bila i Novakova supruga sa kćerkicom Srnom, koju su nedavno dobili. Motiv samoubistva biće utvrđen tokom istrage - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Oni koji ga malo bolje poznaju kažu da je osim rukometa Bošković imao još dvije strasti - lov i kocku. Otuda i spekulacije da se ubio upravo zbog ovog poroka. "Prokleta kocka mu je došla glave", "Kocka je*iga, počivaj u miru", samo su neki od komentara Boškovićevih prijatelja ispod fotografija na njegovom Instagram profilu. Da li je zaista to razlog samoubistva, utvrdiće istraga.


Bošković je karijeru počeo u rodnom gradu, a igrao je i za Vrbas, Priboj, slovenački Koper, mađarsku Tatabanju, Dinamo Bukurešt... Na poziciji desnog beka posljednjih sezona nastupao je u Izraelu, gdje je imao dosta uspjeha. Bio je i član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2016, a iste godine osvojio je titulu sa Makabijem i bio je proglašen najboljim desnim bekom lige.

Debi u nacionalnom timu imao je 2014. godine za vrijeme dok je selekciju vodio Vladan Matić, ali ga je teška povreda Ahilove tetive u finalu izraelskog plej-ofa spriječila u tome da ostvari kontinuitet nastupa.


- Sve nas je jutros zatekla zastrašujuća vijest. On je bio sjajan momak, vrijedan, izuzetno talentovan, nastupao je za reprezentaciju. Nikada nije pokazivao ništa što bi moglo da dovede do ovakvog nekog čina. Ovo nije gubitak samo za naš rukomet već za čitav sport. Kada izgubimo ovako mladog momka, onda je to tragedija. Ovim putem bih izjavio saučešće njegovoj porodici - izjavio je za Srpski telegraf Veselin Vujović, bivši selektor rukometne reprezentacije Srbije.


Od Novaka se juče dirljivom porukom na Fejsbuku oprostio i rukometni klub Makabi iz Tel Aviva, za koji je nekada nastupao.

- Loše vijesti su pogodile svijet rukometa. Bošković je bio jedan od najistaknutijih i najkvalitetnijih stranaca koji su igrali u izraelskoj Premijer ligi. Počivaj u miru, dragi Novače! Mi te volimo i uvijek ćemo te pamtiti - stoji u saopštenju Makabija.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.