x

Detalji tragedije kod Sarajeva: Automobil pao u provaliju duboku 210 metara!

Obdukcija tijela četiri ženske osobe koje su stradale u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Sarajevo - Pale obavljena je jučer, a istražitelji PU Istočno Sarajevo pod nadzorom Okružnog tužilaštva još uvijek istražuju šta je uzrokovalo ovu tragičnu nesreću.

Izvlačenje tijela i automobila trajalo je dugo zbog nepristupačnog terena, a i zbog toga što su gorske službe spašavanja kontaktirane posljednje, iako je poznato da policijske agencije i vatrogasne brigade širom BiH nemaju potrebnu opremu za ovakvu vrstu operacija.

Kako saznajemo, u automobilu koji je sletio u provaliju ostala su tijela vozačice i suvozačice, dok su tijela druge dvije ženske osobe bila u vodi u blizini vozila, jedno na drugom.


Zbog toga vizuelnom pretragom četvrto tijelo nije odmah uočeno i policijski službenici nisu znali, do dolaska ekipa gorskih službi spašavanja Jahorina, Foča, Sarajevo, Novi Grad Sarajevo i kluba Wolf iz Foče, da li je četvrta osoba uopće bila u vozilu u trenutku nesreće.

Ronioci spasilačkog kluba Wolf pronašli su druga dva tijela i izvadili ih iz vode, a uz pomoć svih ostalih ekipa izvučen je automobil u kojem su bila druga dva tijela.

Udaljenost od ceste do rijeke u koju je automobil pao je oko 210 metara.

Nesreća se dogodila oko 13 sati, a akcija izvlačenje tijela i automobila okončana je poslije 20 sati.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.