x

Roma sutra gostuje u Madridu

Di Francesco: Kada bih mogao da biram, znam koju dvojicu bih doveo iz Reala

AS Roma će novu sezonu Lige prvaka otvoriti gostovanjem u Madridu kod Reala u susretu koji se igra sutra navečer od 21h. Roma je imala sjajnu sezonu u Ligi prvaka, igrala je polufinale i tu je ispala od Liverpoola, a pitanje je koliko Vučica može ove sezone.

"Bili smo odlični prošle sezone. Revanš s Barcom? Navijači me podsjećaju na to svaki put kada ih upoznam na ulici, a ja to koristim da motivišem igračem, da znaju da se sve može dogoditi u nogometu u 90 minuta", rekao je trener Rome Eusebio di Francesco u intervjuu za AS, pa je nastavio:


"Što se tiče polufinala s Liverpoolom, uvijek postoji neko žaljenje, neke sudijske odluke nam nisu pomogle, ali sami smo sebi krivi zbog užasnih pola sata na početku prve utakmice".


Potom je EDF govorio o Realu, koji će bez Cristiana Ronalda juriti četvrtu uzastopnu titulu evropskog prvaka.

"Real je jak čak i bez Ronalda i to nam govore i brojevi u prvim susretima bez Portugalca. Imaju više loptu u nogama, prave manje grešaka i sada su svi jednako važni u timu i svako je lider".


Koji igrač Reala bi bio savršen za Romu?

"Marco Asensio, on će definitivno jednog dana osvojiti Zlatnu loptu", poručio je Di Francesco, pa je nastavio: "Volio bih ga jednog dana imati u ekipi. Mlad je, ali pokazuje zavidne sposobnosti i može da igra na nekoliko pozicija. Volio bih također imati i Sergija Ramosa!".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.