x

Stiže u Seriju A

Diego Costa će pokušati pokoriti Apenine

Diego Costa će na kraju ove sezone prema svemu sudeći napustiti ekipu Atletico Madrida.

Costa se u Atletico Madrid vratio prije dvije godine iz Chelseaja, ali trenutno mu ne ide baš kako je očekivao. Ovaj 31-godišnji napadač ima dosta problema s povredama, te zbog za Diega Simeonea i nija baš prvi izbor u napadu.

Simeone se većinom oslanja na Alvara Moratu što je za Costu očito jasan pokazatelj da sreću treba potražiti u nekom drugom klubu. Mundo Deportivo piše da će Costa najvjerovatnije karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A.

On se već povezivao s prelaskom u Romu koja je pokazala veliki interes za njega, ali u sve se sada uključio i Napoli. Klub iz Napulja će po treći put pokušati dovesti Costu u svoje redove jer ih je on prethodnih godina već dva puta odbio.

Costin ugovor s Atleticom ističe na ljeto 2021. godine, ali mu klub neće praviti probleme ukoliko želi da napusti ekipu. Najveći problem trenutno je visina njegove plate koju Roma i Napoli ne mogu ispuniti.

No, sigurno je da će biti veoma zanimljivo gdje će Costa na kraju završiti. Da li će biti udarni tandem Rome s Edinom Džekom ili će napokon pristati da potpiše za Napoli vidjet ćemo kada počne ljetni prelazni rok.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.