x

Brazilac i dalje bez kluba

Diego Costa na pragu šokantnog povratka u Englesku?

Brazilski napadač Diego Costa već više od pola godine je bez kluba nakon što je napustio Atletico Mineiro.

Costa je prošlog ljeta potpisao za Atletico Mineiro, ali je samo pola godine nastupao u dresu brazilskog kluba, te je početkom januara odlučio da sporazumno raskine saradnju.

Ovaj 33-godišnji napadač se povezivao s mnogim klubovima širom svijeta, ali je već više od pola godine bez kluba jer nije dobio ponudu koja bi mogla da zadovolji njegove apetite.

Međutim, sinoć su engleski mediji objavili pravu "bombu", a to je da bi se Costa nakon više od četiri godine neočekivano moga vratiti u Premiership.


Naime, Costa se nalazi na meti Wolverhamptona koji je već u kontaktu s iskusnim napadačem i spremni su da mu ponude ugovor na godinu dana jer su u velikom problemu s napadačima.

Novi napadač ovog tima Saša Kalajdžić teško se povrijedio u svom debiju za Vukove, dok je Raul Jimenez također van terena zbog povrede, ali bi se uskoro trebao vratiti na teren.

Međutim, u Wolverhamptonu znaju da im je potreban još jedan napadač, a navodno odlučili su da pokušaju dovesti Diega Costu i već su Brazilcu ponudili ugovor na godinu dana.


Iako Costa nije igrao još od prošle godine očito je da u Wolverhamptonu smatraju da bi on bio odlično pojačanje i uskoro bi trebalo biti jasno da li će Brazilac potpisati za ovaj engleski klub ili ne.

Costa već ima iskustvo igranja u Premiershipu gdje je nastupa za Chelsea s kojim je bio i prvak Evrope. U dresu Plavaca na 89 mečeva zabio je čak 52 gola.

U Brazilu je igrao za Atletico Mineiro samo pola godine i na 19 utakmica Costa je uspio postići pet golova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.