x

Već pola godine bez kluba

Diego Costa najveći gubitnik ove sezone: Nikome nije jasno zašto je napravio takvu glupost

Fudbaleri Atletico Madrida danas igraju u gostima protiv Valladolida u posljednjem kolu španske La Lige i nalaze se na korak od osvajanja titule prvaka Španije.

Atletico je prvi na tabeli sa 83 boda i ima dva boda više od gradskog rivala Real Madrida koji danas na svom terenu dočekuje Villarreal.

Igrači Atletica imaju sve u svojim rukama i ukoliko upišu pobjedu sigurno će postati novi prvaci Španije, ali nemaju prava na kiks jer u slučaju remija i pobjede Reala protiv Villarreala onda će Kraljevi biti prvaci bez obzira na isti broj bodova.

Real Madrid ima bolji međusobni skor u odnosu na Atletico, te će sigurno željeti da savladaju Žutu podmornicu i osluškuju rezultat iz Valladolida koji će morati ići na pobjedu ako želi ostanak u La Ligi.

Sigurno je da nas u posljednjem kolu očekuje spektakl u Španiji koji se ne smije propustiti. Atletico je na korak od osvajanja titule nakon sedam godina, a čini se da će najveći gubitnik u svemu tome biti Diego Costa.


Brazilac je prije sedam godina u fantastičnoj sezoni vodio Atletico do titule prvaka kada je na 52 utakmice uspio zabiti čak 36 golova. Ipak, ove sezone učinak nije bio ni blizu tome.

Dolazak Luisa Suareza je izbacio Costu iz početnog sastava, ali niko nije očekivao da će on u januaru napustiti madridski klub.

Diego Costa je sve iznenadio odlukom krajem decembra da zatraži raskid ugovora s Atleticom koji je trajao do kraja ove sezone. Atletico mu je ispunio zahtjev, ali ljudima u klubu nije bilo jasno zašto je to uradio.

Očekivalo se da Costa već ima dogovoreno s nekim novim klubom i čak se špekulisalo da se vraća u Brazil, ali to se nije desilo.


Ovaj 32-godišnji napadač je još uvijek bez kluba i čini se najveći gubitnik jer je mogao ostati u Atleticu do kraja sezone i biti dio ekipe koja osvaja titulu jer i pored toga ovog ljeta bi bio slobodan igrač.

No, Costa je donio totalno nejasnu odluku krajem prošle godine koja mu se nije isplatila. Bit će zanimljivo vidjeti da li će ovog ljeta uspjeti naći klub i ostati u Evropi jer mu povratak u Brazil očito nije opcija.

U prvom dijelu sezone Costa je imao problema s povredama i odigrao je svega sedam mečeva za Atletico, te je postigao dva gola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.