x

Lakersi upisali novi trijumf

Dinwiddie pogodio u posljednjim sekundama za pobjedu Brooklyna kod Indiane

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su u fantastičnoj utakmici slavili u gostima kod Indiane Pacers sa 106:105.

Brooklyn i Indiana odigrali su odličnu utakmicu, a pobjednika smo saznali tek u posljednjim sekundama meča. Junak ovog meča bio je Spencer Dinwiddie koji je pogodio šut za tri poena nekoliko sekundi prije kraja za konačnih 106:105.

Od samog početka ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a nakon prve dionice Netsi su vodili sa 30:28. Isto se nastavilo i u drugoj četvrtini, a rezultat na poluvremenu bio je 51:48 za Netse.

U nastavku meča Indiana je uspjela da povede protiv Netsa koji nisu dopustili da domaći tim prelomi meč. Brooklyn se odlično držao do samog kraja, a pet sekundi prije sirene Indiana je vodila sa 105:104.

Onda je loptu uzeo Dinwiddie koji je sjajno pogodio za 106:105 i tako donio svojoj ekipi novu pobjedu u ovoj sezoni. Najefikasniji kod gostiju bio je upravo Dinwiddie sa 21 poenom, te 11 skokova i šest asistencija.

U ekipi Indiane istakao se Domantas Sabonis sa 23 poena, 11 asistencija i deset skokova. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa nije nastupio u ovoj utakmici.

Novu pobjedu upisali su i LA Lakersi koji su na svom parketu bili bolji od Phoenix Sunsa sa 125:100. Lakersi su bez većih problema došli do 40. pobjede u ovoj sezoni, te su pokazali da igraju jako dobro u posljednje vrijeme.

Kod Lakersa sinoć se istakao Anthony Davis sa 25 poena, deset skokova i pet asistencija, a LeBron James se zaustavio na 17 poena, devet asistencija i osam skokova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.