x

Direktor bolnice u Zagrebu: Dijete nije mrtvo, uspjeli smo ga reanimirati!

Direktor Klinike za dječije bolesti Zagreb Goran Roić demantovao je informaciju o smrti 15-godišnjeg djeteta koju je prvobitno objavila Hina, a potvrdila hitna pomoć.

Dijete je pronađeno u Đorđićevoj 13, a po dolasku hitne pomoći nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu.

Rojić je potvrdio da je dijete u teškom stanju, ali da nije mrtvo.

"Vrlo brzo nakon prvog potresa dijete je dovezeno u bolnicu, rađena je reanimacija i u ovom času, rade se potrebne pretrage, dijete je u kritičnom stanju, ali nije preminulo", kazao je Goran Roić.


Podsjećamo, hrvatski mediji su ranije objavili da je dijete povrijeđeno uslijed otpadanja dijela krova, a iz Zavoda za hitnu medicinu objavili su da je po dolasku u bolnicu konstatovana smrt. Srećom, ova informacija nije tačna.

U tri potresa koji su jutros pogodili glavni grad Hrvatske povrijeđeno je nekoliko osoba, ali nadležni organi navode da je riječ o lakšim povredama.


Prilikom zemljotresa je pričinjena velika materijalna šteta na zgradama i automobilima, a građani su izašli na ulice, među njima su i porodilje s bebama. Žene koje su pred porod bit će primorane da rode u automobilima ili kolima hitne pomoći.

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite i policije apelovano je na građane da budu pribrani, da se toplo obuku i da drže odstojanje jedni od drugih.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.