x

Direktor Zavoda Pazarić: Zgrožen sam, strogo sam zabranio vezivanje nemoćne djece!

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao je da fotografije koje je danas pokazala Sabina Ćudić nisu nastake u njegovom mandatu.

„Ja sam strašno bolestan, na bolovanju sam nekoliko dana. Ipak nisam mogao izdržati da budem kod kuće i upravo sam došao u Zavod. Nemojte da ova priča skrene pažnju sa istine o stanju u Pazariću. Ne treba dozvoliti da se sakrije korupcija. Treba sačekati da finansijska inspekcija i porezna uprava dostave svoje izvještaje. Do tad nisam želio da se oglašavam. Odgovorno tvrdim da ovo nisu slike za mog mandata“, poručio je Salić.

Dodao je da treba pitati Sabinu Ćudić "odakle su slike, ko ih je dao i iz kojeg su vremena".


„Ovo nisu slike koje su nastale u vrijeme mog mandata“, naglasio je Salić, te podsjetio da je funkciju preuzeo u petom mjesecu.

Salić je naglasio je da je upravo on taj koji je govorio kako je u Zavodu katastrofalna situacija, ali da je Vlada FBiH ustvrdila da je situacija sjajna.


„Imate na svim kolegijima i to mogu i kolege potvrditi da sam uvijek tražio da se djeca ne vežu. Govorio sam da se djeca ne smiju vezati. Zgrožen sam ovim fotografijama, a lično sam svim odgajateljima i odgajateljicama strogo zabranio da to rade nemoćnoj djeci. Ukoliko se našom internom istragom pokaže tačnim ovo što je jutros objavljeno, svi će snositi sankcije. U toku dana obavijestit ćemo javnost saopćenjem“, zaključio je Salić.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.