x

Direktorica Izetbegović o smrti dr. Pašagića: Urađeno je sve što je bilo u našoj moći!

Nedavno preminuli ljekar Šefik Pašagić, prema riječima direktorice KCUS-a, prof. dr. Sebije Izetbegović, došao je u Klinički centar s nalazom privatne klinike, CT-om grudnog koša, koji je pokazivao dramatičnu obostranu upalu pluću, i strahovitim uvećanjem limfnih čvorova .

- Kolega infektolog koji ga je primio na tretman, zaključio je da je stanje vrlo ozbiljno, odmah je posumnjao na koronavirus. A kolega Pašagić je rekao da je negativan, imao je ranije urađen negativan test. Spacijalista infektolog smjestio ga je u sobu gdje je boravio dok nije došao ponovni nalaz ujutro, kada je ordinirana propisana terapija, najbolja terapija. Urađeno je sve što je bilo u našoj moći. Duboko saučešće porodici, smatramo da javnost treba znati istinu - kazala je u razgovoru za N1 direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dr. Sebija Izetbegović.


Hoće li vrijeme pokazati “uzrok smrti”?

- Ne mogu komentirati takve stvari. To bi možda mogli raditi patolozi, neko ko bi obradio obradu tkiva, obdukciju. Ne bih se upuštala u takve špekulacije - odgovorila je dr. Izetbegović.

.









(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.