x

Divna Karleuša mi je promijenila život iz korijena: Dirljiva ispovijest Beograđanke koja će voditeljku pamtiti po najboljem!

Glas Divne Karleuše koji smo slušali na Radio Beogradu bio je očaravajući, proslavila je mnoge zvijezde a o njenim humanim djelima često se govorilo, iako ona nije željela to da potencira.

Naime, Beograđanka Zorka J. ispričala je za Alo.rs kako joj je Divna Karleuša promijenila život krajem osamdesetih godina. Zorka je tada bila mlada majka i sa suprugom imala kćerku. Borili su se za svaki dinar, kao i svi ljudi naše države. Ona je odlučila da pokušaju da pokrenu svoj privatni biznis, iako je znala da je to "mač sa dvije oštrice". Bili su spremni na to da neće biti lako, ali usudili su se i otvorili cvjećaru.

- Posao je krenuo slabo, nismo bili zadovoljni, ali nismo odustajali. Znali smo da je reklama na Radio Beogradu jedino rješenje u tom trenutku, ali za to je trebalo mnogo novca - govori Zorka i dodaje da je '89. u dogovoru sa suprugom uspjela da uštedi novac za reklamu, koja je bila neophodna svim privatnicima koji su željeli da ostvare neki uspjeh.


Po preporuci prijatelja, kontaktirali su urednika Zvonimira Šimuneca koji ih je spojio sa Divnom Karleušom, tadašnjom radio voditeljkom.

- Bilo je potrebno vremena da uštedimo dovoljno novca kako bismo mogli da platimo reklamu na radiju. Međutim, već nakon jednog Divninog reklamiranja naše cvjećare, sve se promijenilo. Već poslije prve reklame, posao je procvjetao. Toliko se razvio da smo kroz radnju jedva prolazili od mušterija. Morala sam da dovedem još radnika da mi pomognu jer sama nisam mogla sve da postignem. Jednostavno, nastao je pravi bum i naš život se iz korijena promijenio - sa osmijehom na licu sjeća se Zorka.

Koliko joj je Divnina reklama pomogla govori i to što su brzo mogli svojoj porodici da obezbijede neophodne stvari.


- Toliko smo posla imali i toliko novca zarađivali da smo poslije samo dvije nedjelje uspjeli da kupimo pristojan automobil - otkrila je Zorka za Alo.rs.

Ova gospođa se sa ponosom sjeća Divne koja je, možda i nesvjesna, iz korijena promijenila život njoj i njenoj porodici.

Podsjetimo, Divna Karleuša preminula je 3. marta u svom stanu u beogradskom naselju Altina, nakon što se tri godine borila sa rakom pluća. Jelenu je tragična vijest sačekala na aerodromu po povratku iz Austrije gdje je imala nastup, i pjevačica se od tada ne oporavlja zbog gubitka majke. Radio voditeljka i novinarka je sahranjena 6. marta na Novom bežanijskom groblju.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.