x

Divovski odvod: Bez najave usisava sve što se nađe na putu

Divovski odvod aktivira se nakon što poraste razina vode. Kad se voda spusti, može se vidjeti vrh betonske cijevi iznad površine jezera...

Veći dio vremena najveće jezero u okrugu Napa u Kaliforniji izgleda kao i svako drugo jezero. Zbog svoje ljepote privlači više od milijun posjetitelja godišnje koji dolaze plivati, loviti ribu te skijati na vodi.

No kad nastupe kiše i digne se razina vode, pojavljuje se vrtlog koji djeluje nestvarno. Veličanstvena rupa ili Glory Hole na umjetnom jezeru Berryessa dio je brane Monticello i predstavlja divovski odvod, poput onoga u kadi. Promjer rupe je 22 metra, a pri dnu se sužava ne nešto manje od 9 metara širine.


Glory Hole nije jedino mjesto koje ulijeva strah u kosti. Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti u Rusiji također izaziva strahopoštovanje.


Divovski odvod aktivira se nakon što poraste razina vode. Kad se voda spusti, može se vidjeti vrh betonske cijevi iznad površine jezera.

Plivanje oko rupe strogo je zabranjeno kako se ne bi ponovio strašni događaj iz 1997. godine kad je vrtlog usisao plivačicu koja mu se previše približila. 


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.