x

Dječak Mehmed dobio bitku za život: Nakon 10 operacija konačno stigao kući!

Dvanaestogodišnji Mehmed Šabić iz naselja Čiriš u Gračanici, koji je teško povrijeđen u požaru prošle godine, nakon višemjesečne konstante borbe za svoj život jučer se iz Zagreba vratio u svoje rodno mjesto. U julu prošle godine prognoze ljekara su bile najcrnje, ali borbeno srce ovog hrabrog dječaka sedam mjeseci kasnije stvorilo mu je novu priliku za život.

Mehmed je u julu prošle godine teško povrijeđen prilikom izbijanja požara u pomoćnom objektu porodične kuće. Tom prilikom zadobio je vanjske i unutrašnje opekotine koje su zahvatile blizu 65 posto tijela.

Nakon hitne hospitalizacije u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli, ovaj 12-godišnjak je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju bolničkim helikopterom prevezen u Kliniku za dječije bolesti u Zagrebu.

Tamošnji ljekari davali su minorne šanse za spašavanje njegovog života, ali Mehmedovo jako srce izdržalo je sve.

U proteklih sedam mjeseci Mehmed je bio podvrgnut deset izuzetno složenih operativnih zahvata, a nakon svih bolničkih tretmana u Zagrebu jučer je konačno stigao u svoje rodno mjesto gdje su ga dočekali brojni prijatelji.

S obzirom da su za njegov boravak u zagrebačkoj bolnici bila potrebna izuzetno velika novčana sredstva u proteklom periodu bilo je organizovano nekoliko apela za pomoć kako bi se pomoglo ovom hrabrom dječaku.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.