x

KOMPLIKACIJE

Dječak teško povrijeđen u masakru u Ribnikaru danas poslat u Čikago na liječenje!

Dječak koji je teško ranjen u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" otputovao je danas u Čikago na dalje liječenje, saznaje Kurir.

- Učenik sedmog razreda koji je teško ranjen 3. maja u masakru u "Ribnikaru" danas je napustio Institut za majku i dijete "Dr Vukan Čupić" odakle se odmah prebacuje u Čikago, gdje treba da nastavi liječenje. Dijete ima tešku povredu kičme i država je organizovala prebacivanje i prijem u jednu čikašku bolnicu na dalje liječenje. Sve troškove boravka i liječenja u SAD snosiće država - kaže  izvor.


Podsjetimo, državni sekretar Mirsad Đerlek kazao je nedavno da će dječak koji ima ozbiljne komplikacije zbog povrede vratnog dijela kičme liječenje vjerovatno nastaviti u Čikagu, kao i da će država snositi sve troškove.

Takođe, ministaka zdravlja prof. dr Danica Grujičić izjavila je prije dvije nedjelje, kada je dječak iz Urgentnog centra prebačen u Institut za majku i dijete, da je dječaku urađena traheotomija, da je prodisao, svjestan i komunikativan, kao i da pokreće lijevu ruku.


- Postoje znaci oštećenja kako kičmene moždine, tako i perifernih nerava za desnu ruku, ali tu je još uvijek rano o bilo čemu govoriti - kazala je tada ministraka i dodala da ne znaju kakve će definitivno biti posljedice.


Dječak se tada polako odvikavao od respiratora.

Podsjetimo, 3. maja trinaestogodišnji učenik "Ribnikara" ubio je devetoro djece i čuvara u toj školi.

Povrijeđeni dječak, koji je danas prebačen u Čikago, zadobio je povrede vrata, grudnog koša i teško vratnog dijela kičme.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.