x

Djevojčice iz Barajeva idu na saslušanje zbog batinanja, podnijeta i krivična prijava!

Po nalogu Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija je podnijela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale A. M. (15) u srednjoj školi u Barajevu, koja je tom prilikom zadobila i povredu.

U toku postupka biće obavljeno saslušanje djevojčica osumnjičenih za nasilje, kao i oštećene, a radiće se i vještačenje povrede koju je zadobila, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Postupak se vodi u skladu za Zakonom o maloljetnicima, a u slučaj će biti uključeni roditelji i centar za socijalni rad. Odluku o kazni, odnosno nekoj od vaspitnih mjera, donijeće sudija za maloljetnike.

Zbog ovog slučaja Ministar prosvjete Mladen Šarčević razriješio je direktora Srednje škole u Barajevu, Dobrivoja Jelića, nakon što je na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora utvđeno da ta ustanova ne sprovodi mjere za bezbijednost i zaštitu učenika.


Podsjetimo, ovaj slučaj vršnjačkog nasilja uznemirio je javnost u petak, kada je na društvenim mrežama osvanuo jeziv snimak dvije djevojčice koje šamaraju i maltretiraju treću, znatno sitniju. Jedna od batinašica, kao i djevojčica koja je pretrpjela nasilje, i to ko zna koliko puta, jer je naknado objavljeno još snimaka na kojima prima šamare – učenice su Srednje škole Barajevo.

Policija je inače podnijela krivične prijave protiv I. O. (15) i D. I. (14) zbog nasilničkog ponašanja jer su maltretirale A. M. (15), a nasilnicama prijeti i izbacivanje iz škole.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Tanjug.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.