x

tragedija

Dobio sina prije 40 dana, sredio stan, ali jutros nije izašao iz jame! Potresna ispovijest Bojanovog brata: Popadali su kao pokošeni!

Jutros me je pozvala jedna komšinica Iz Soko Banje i rekla da je bila neka nesreća, ali da nije vidjela šta i kako. Onda nam je jedan komšija koji radi u rudniku javio da grupa radnika u kojoj je bio moj brat nije izašla iz rudnika...

Ovim riječima svoju ispovijest počinje Milan Stajić, brat Bojana Stajića (34), mladog rudara koji je nastradao u nesreći koja se dogodila jutros u rudniku "Soko". Stajić je među osam rudara koji su se u jami ugušili od metana. U nesreći je povrijeđeno njihovih 20 kolega, piše Blic.

Bojan je prije svega 40 dana postao otac. Nedavno se oženio i, kako kaže njegov brat, taman mu je krenulo...


- Otišao je sinoć u 9.15 na posao kao i svake večeri, u toj smjeni je radio pet godina. Nedavno se oženio i prije 40 dana je dobio sina. Kada je dobio sina uzeo je odmor, pa je častio drugove sa posla. Počeo je ponovo da radi prije tri, četiri dana. I kada se vratio na posao opet je sve častio. Sredio je i stan u potpunosti i sve je išlo nekom uzlaznom putanjom, a onda se desilo to što se desilo - priča on.

Za nesreću im je javila, kaže, poznanica iz Soko Banje.


- Jutros me je pozvala jedna komšinica Iz Soko Banje i rekla da je bila neka nesreća, ali da nije vidjela šta i kako. Bilo je prvo da li je treća ili prva smjena... Moj brat je radio u trećoj. Onda nam je jedan komšija koji radi u rudniku javio da grupa radnika u kojoj je bio moj brat nije izašla iz rudnika. Odmah smo posumnjali u ono najgore, ali smo se ponadali da su se nekako izvukli - dodaje on.

Potreseni mladić dodaje da još ne znaju šta se u rudniku tačno dogodilo.


- Ne znamo šta se tačno desilo, oni su valjda bušili zemlju kada je naišao taj gas pod pritiskom koji ih je sve pobacao. Jedan komšija što je baš radio s njim je rekao da su svi popadali kao pokošeni nakon što je izletio taj gas. I onda je počela borba za kiseonik. To su sekunde taj gas kad izleti. Tuga je velika, nije trebalo ovo da se desi... - priča on i dodaje:

- Mlad je dečko, samo što je dobio sina, ko se to nadao da će da bude tako. Sve je krenulo bilo kako treba. Iz uprave su nas obavijestili o tragediji i kakva će biti dalja procedura. On je mlađi od mene, nema ni godinu dana... Ko se ovo nadao.. Taman se sve sredilo, taman je sve krenulo na bolje... I majku smo izgubili prije 5 godina - dodaje on.


Prvi zvanični rezultati istrage saopšteni su danas i navodi se da u rudniku nije došlo do eksplozije već da su se rudari pogušili od metana. Navedeno je i da u jamama postoje kamere i da je nesreća snimljena...

Stajić je jedan od najmlađih stradalih radnika. U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokorilo Branko (56), Branislav Zlatanović (65), Živković Bratislav (59).

.

.

..


Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.