x

nakon sedam godina

Dobre vijesti o Michaelu Schumacheru!

Renomirani neurolog Erich Riederer rekao je da je bivši šampion Formule 1, njemački vozač Michael Schumacher, budan te da možda može napraviti i manji korak, ali da više od toga neće moći.

On je nedavno bio gost u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, a njegove riječi o Schumacherovom stanju prenosi italijanski mediji La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport.

"Budan je, srce mu ima lijep ritam. Vjerovatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je ovo najviše što će on moći", rekao je Riederer i nastavio:


"Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji proces koji bi ga doveo u stanje u kojem je bio prije. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, on je budan, ali ne odgovara", istakao je Riederer.

Njegovi doktori nedavno su javno istakli kakve planove imaju u oporavku bivšeg prvaka i šta će biti naredni korak. Philippe Menasche, francuski kardiolog, kaže da će pokušati regenerisati Schumacherov nervni sistem, što je sljedeći korak u procesu njegovog oporavka.


"Cilj nam je da pokušamo regenerisati Schumacherov nervni sistem", otkrio je Philippe Menasche.

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.