x

24. FEBRUARA

Dodge Charger koji je pripadao Bruceu Willisu ide na aukciju

Dodge Charger koji je nekada bio u vlasništvu američkog glumca Brucea Willisa i britanskog pjevača Jayja Kayja bit će prodat na aukciji 24. februara.

Aukcija će biti održana u Velikoj Britaniji, a automobil je gotovo identičan onom koji je korišten u filmu "Bullitt" iz 1968. godine. Lakiran je u crnu boju, a unutrašnjost je presvučena crnom kožom. Ipak, unutrašnjost nije u potpunosti originalna, jer je frontmen grupe Jamiroquai Jay Kay želio određena poboljšanja. 

Prethodno je automobil bio u vlasništvu američkog glumca Brucea Willisa, a poklonila mu ga je prva supruga Demi Moore. Willis je posjedovao Charger deset godina, nakon čega ga je Kay kupio i uvezao u Veliku Britaniju.

Kupovina ovakvog automobila iz 1969. godine je mudra investicija jer je jedan od najrjeđih i najpopularnijih modela, a dodatno mu vrijednost podiže činjenica da je imao poznate vlasnike. Većina produkcijskih primjeraka je uništena tokom snimanja serije "The Dukes of Hazzard". Automobili su se pojavljivali u brojnim kultnim filmovima, a jedan primjerak je posjedovao i voditelj emisije The Grand Tour Richard Hammond.

Uz automobil koji će biti prodat na aukciji ide kompletna dokumentacija o servisiranju i brojni računi. Kay je na poboljšanja automobila potrošio 34.800 dolara, motor je osvježen i poboljšan, a sam automobil doveden do savršenstva. 

Dodge Charger pokreće 8,2-litarski V8 motor uparen sa trostepenim automatskim mjenjačem. Očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 69.600 i 83.500 dolara.


Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.