x

obećao izmjene zakonskih propisa

Dodik zbog tragedije u Laktašima najavio pooštravanje zakona!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je izmjene zakona, a koji se tiču ugrožavanja drugih osoba internet nasiljem.

"Tragedija u Laktašima treba da bude upozorenje svima da poštuju ljudski život i dostojanstvo u svakoj prilici i na svakom mjestu", napisao je Dodik.

Naveo je da korisnici društvenih mreža imaju slobodu da pišu i objavljuju šta hoće, ali da ako ona nije praćena odgovornošću, onda može da završi onako kako se vidjelo na tragičnom slučaju u Laktašima.


"Osuđujem sve one koji su snimili i javno širili snimak. Zaslužuju da snose javnu osudu i i krivičnu odgovornost. U narednom periodu radit ćemo na dopuni postojećih zakonskih rješenja, kojima ćemo jače sankcionisati one koji ovi vidom nasilja ugrožavaju javne osobe.


U subotu je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio saučešće porodici tragično preminulog mladića Mladena Dulića te poručio da ovo mora biti opomena cijelom društvu.

Mladić se ubio prekjučer nakon što više nije mogao izdržati ismijavanje na društvenim mrežama, a za sve je kriv videosnimak koji je nastao na benzinskoj pumpi dok je tražio posao. Zaposlenik pumpe ga je provocirao, a zbog sumnje na neovlašteno snimanje je jučer uhapšen. Također je otpušten s posla.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.