x

Stiže Osimhen, a vrlo vjerovatni i Gabriel

Dogovor postignut: Napoli spreman iskrcati 105 miliona eura!

Francuski Le10Sport prenosi svoja eskluzivna saznanja da je napadač Lillea Victor Osimhen dao zeleno svjetlo za svoj transfer u Napoli.

O budućnosti mladog Nigerijca se odavno špekuliše. Tačnije, špekuliše se o velikanima spremnim da izdvoje ogroman novac za njegove usluge.

Navodno je u prvobitno Osimhen želio ostati u Lilleu barem još jednu sezonu kako bi dodatno napredovao i dokazao da prošla sezona nije bila slučajnosti. Čini se da se to ipak neće desiti.

Le10Sport piše da je Osimhen pristao na transfer u Napoli, ali i da su dogovoreni svi ostali uslovi, pa bi Nigerijac uskoro trebao biti zvanično predstavljen kao novi igrač kluba sa San Paola.

Osimhen je već boravio u Napulju, u pratnji svojih predstavnika. Tada je imao šansu razgledati grad, a predstavnici kluba su mu predstavili projekat i uvjerili ga da ima velike šanse da dobije glavnu ulogu u ekipi.

Za sada je Osmihenov transfer "siguran", a Napoli će njegove usluge platiti 80 miliona eura. Tu je, međutim, i defanzivac Gabriel, za kojeg se također interesuju brojni evropski klubovi. I Brazilac bi vrlo lako mogao put Napulja za dodatnih 25 miliona eura.

Dakle, Napoli je spreman iskrcati čak 105 miliona eura za dvojac Lillea.

Ukoliko Victor Osmihen zaista pojača Napoli za 80 miliona eura, italijanski klub će oboriti sopstevni transfer rekord. Sa druge strane, Lille će izjednačiti svoj najveći izlazni transfer (Nicolas Pepe u Arsenal).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.