x

nevjerovatno

Dokazao da je prava zvijer: Derrick Lewis se četiri godine borio sa pokidanim ligamentima koljena

UFC zvijezda Derrick Lewis moraće na operaciju koljena.

Crna zvijer je nedavno poražena od Juniora dos Santosa, a u tom meču je nastupio povrijeđen. Dvije sedmice prije borbe obavijestio je UFC kako ima problema sa koljenom, ali je na kraju odlučeno da se meč ipak održi.

Lewis nije dugo izdržao. Osjetio je bol u koljenu tokom druge runde, to je Dos Santos iskoristio i nokautirao je Amerikanca.

Međutim, ljekari vjeruju kako je Lewis ligamente u koljenu pokidao još prije četiri godine. U meču protiv Ruana Pottsa u februaru 2015. godine, Lewis je bio izložen pokušaju poluge na koljenu, ali se uspio izvući.

Tu je borbu dobio usprkos povredi, ali se nastavio sa pokidanim ligamentima boriti i u naredne četiri godine. Odradio je čak 13 borbi, imao je pokušaj osvajanja titule, a pobjedio je čak devet borbi.

Ipak, sada je došlo vrijeme za operaciju. Ona će ga od treninga odvojiti šest mjeseci, ali nema dileme da će Lewis sa zdravim koljenom biti još opasniji.

Nevjerovatno je kako je izdržaio četiri godine sa pokidanim ligamentima, ali to još jednom dokazuje njegov nadimak Crna zvijer.

Lewis je u MMA karijeri na omjeru od 21-7.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.