x

"Đoković će prestići Federera, ukoliko nastavi ovako, mogao bi igrati do 40. godine"

"Đoković će prestići Federera, ukoliko nastavi ovako, mogao bi igrati do 40. godine"

Roger Federer je dugi niz godina dominirao svjetskim tenisom.

Švicarac je osvojio veliki broj turnira, a čak 20 puta je osvajao Grand Slam titule. Ipak, na sceni su se pojavili Rafael Nadal i Novak Đoković koji su poremetili planove Federeru.

Španac je tako uspio osvojiti 18 Grand Slam titula, a trenutno prvi teniser svijeta Novak Đoković je stigao do broja 16. Ipak, bivši prvi reket svijeta, Marat Safin, vjeruje da će srbijanski teniser prestići Federera po broju osvojenih Grand Slam titula.

"Mislim da će Novak prestići Rogera. Ostalo mu je još mnogo vremena, ima 32 godine. Naravno, sve zavisi od okolnosti, ali ukoliko bude zdrav i ukoliko nastavi ovako da igra… Bit će u stanju da igra do 40. godine", rekao je Safin i dodao:

"Federer je imao sreće jer je tokom karijere izbjegao ozbiljne povrede. Naša generacija je imala probleme, Kuerten i Nalbandian mučili su se sa kukom, ja sa koljenom, povukao sam se sa 29 zbog povrede. Već sa 30 godina osjećaš se starim jer igraš dugo".


US Open je naredni Grand Slam turnir koji počinje 26. augusta, a bit će to prilika za Đokovića da se još malo približi Švicarcu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.