x

Fantastičan potez velikog šampiona

Đoković dječaku na tribini nije dao samo reket: "Ostani tu, vratit ću se poslije"

Novak Đoković je u nedjelju uspio da osvoji po drugi put u svojoj karijeri titulu na Roland Garrosu.

Srbijanski teniser je u finalnom meču pobijedio Stefanosa Tsitsipasa sa 3:2 u setovima, a ljubitelji ovog sporta mogli su zaista da uživaju u spektakularnom okršaju u Parizu.

Grčki teniser je uspio da iskoristi Đokovićev loš početak i poveo je sa 2:0 u setovima, te se činilo da bi mogao doći do svoje prve Grand Slam titule u karijeri.

Međutim, Novak se probudio nakon drugog seta i uspio je da zaigra u pravom ritmu. Pokazao je zbog čega je trenutno broj jedan u svijetu i došao je do preokreta, te osvojio svoju 19. Grand Slam titulu u karijeri.


Ispred Đokovića su samo Roger Federer i Rafael Nadal koji su osvojili po 20 Grand Slam titula, ali srbijanski teniser ima priliku do kraja karijere da ih prestigne.

Nakon završetka meča Đoković je oduševio javnost kada je dao svoj reket jednom dječaku na tribini koji nije mogao da sakrije svoje oduševljenje. Zanimljivo da je ovaj dječak pružao podršku tokom cijelog meča Đokoviću, a on je to znao nagraditi.

"Ne znam ko je dječak, ali sam ga čuo cijelo vrijeme. Bodrio me kada sam gubio 2:0. Čak mi je davao i savjete tokom meča. Ponašao se kao da me trenira i to mi je bilo jako slatko. On je bio najbolji izbor, htio sam njemu dati reket jer me je podržavao tokom cijelog meča", rekao je Đoković.


Međutim, nakon svega oglasio se i otac ovog dječaka koji je poručio da Đoković nije dao samo reket njegovom sinu.

"Moj sin je na meč došao u srbijanskoj majici i počeo snažno bodriti Novaka dok je gubio. Kad je Đoković sjeo preko puta nas, pogledao je Toma i podigao palac u vis u njegovom smjeru. Nakon što mu je dao reket i vidio koliko mu to znači, Novak je pogledao ka Tomu i rekao mu: 'Ostani tu, vratit ću se poslije'", rekao je otac ovog dječaka.


Naime, nakon dodjele pehara Đoković je otišao do svoje torbe iz koje je još izvadio dva kačketa, te se vratio do dječaka Toma kojem je dao jedan kačket, a drugi je dao njegovoj sestri.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.