x

REGIONALNI DERBI

Đoković i ekipa u teškoj situaciji, senzacionalni Gojo doveo Hrvatsku nadomak finala

Hrvatski teniser Borna Gojo (279. ATP) napravio je još jednu veliku senzaciju jer je u polufinalu Davis Cupa svoju selekciju doveo u vodstvo protiv Srbije savladavši Dušana Lajovića (33. ATP) u tri seta rezultatom 4:6, 6:3 i 6:2.

Hrvatska i Srbija su se sastale u polufinalu Davis Cupa u velikom regionalnom okršaju odličnih teniskih selekcija. Kako Hrvatska ima najbolji dubl na svijetu, a Srbija najboljeg sing igrača, jasno je bilo da bi prvi meč trebao odlučiti pobjednika u seriji koja se igra na dva trijumfa.

Tu je Borna Gojo priredio novu veliku senzaciju. Ovaj 23-godišnji Splićanin je savladao nakon preokreta Dušana Lajovića, igrača koji je za oko 240 pozicija bolje rangiran na ATP listi.


Srbijanski teniser je nakon preokreta osvojio prvi set, no onda se Gojo budi i igra mnogo bolje. U drugom setu je slavio rezultatom 6:3 i tako igru odveo u odlučujući dio.

Na fantastičan način je Gojo otvorio odlučujući set. Napravio je dva vezana breaka i došao do 4:0, što nije bilo dostižno za Lajovića, tako da je Hrvatska povela u seriji i došla veoma blizu finala Davis Cupa.


Slijedi meč između Novaka Đokovića i Marina Čilića, a ukoliko srbijanski teniser dobije, večerašnji dubl će odlučiti putnika u veliko finale. Tu su Mektić i Pavić veliki favoriti protiv Đokovića i Ćaćića.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.