x

otjeran iz države

Đoković nakon 11 dana napustio Australiju, mora isplatiti čak 500.000 dolara za proces!

Srbijanski teniser Novak Đoković deportovan je iz Australije letom koji je zakazan u 12:30 iz Melbournea u Dubai. On je fotografisan na aerodromu zajedno s članovima trenerskog štaba među kojima je i Goran Ivanišević.

Nakon sage koja je trajala 11 dana, Đoković je ostao bez vize za Australiju i odlučeno je da će biti deportovan. To se dogodilo u 12:30 po našem vremenu, odnosno 22:30 po lokalnom u Melbourneu.


Đoković je otputovao za Dubai gdje bi trebao stići noćas jer let iz Melbournea do Ujedinjenih Arapskih Emirata traje čak 14 sati. Upravo iz Dubaija srbijanski teniser je prije 11 dana stigao u Australiju i nadao se da će tu zaigrati na Australian Openu.


Veliko je pitanje koji su naredni koraci prvog tenisera svijeta nakon što se vrati u Evropu. Mediji su objavili prve fotografije s aerodroma, a uz Đokovića tu su i članovi njegovog trenerskog tima među kojima je i Goran Ivanišević.


Kako je sam istakao u prvom obraćanju medijima nakon sudske odluke, bit će mu potrebno vrijeme da se oporavi i uputi adekvatan komentar na cjelokupnu situaciju.

Pojedini mediji, među kojima i The Age, otkrili su i iznos kojeg će prvi reket svijeta morati da isplati za sudske troškove. Riječ je o svoti od čak 500.000 dolara, koliko će Đokovića koštati kompletan proces u Australiji.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.