x

POBIJEDIO KYRGIOSA

Đoković osvojio sedmi Wimbledon i stigao do 21. Grand Slam titule

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je sedmi naslov na Wimbledonu današnjom pobjedom u sjajnom meču protiv Australca Nicka Kyrgiosa rezultatom 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4, 7:6), čime je stigao do ukupno 21. Grand Slam titule u karijeri.

Kyrgios je odlično otvorio meč i osvojio prvi set nakon samo 31 minute igre. Đokoviću nije dozvolio nijednu break priliku te je gotovo savršeno osvajao gemove na svoj servis.

U pojedinim trenucima igrao je i efektne poteze, tako je i osvojio nekoliko poena, a na kraju mu je za vodstvo u setovima bio dovoljan napravljeni break u petom gemu kada je stigao u vodstvo od 3:2 te je kasnije odbranio stečenu prednost i poveo sa 1:0 u setovima s ukupnim rezultatom 6:4.

U drugom setu Đoković je zaigrao mnogo bolje u igri na svoj servis, počeo je bolje "čitati" igru Australca, a iskoristio je to u četvrtom gemu te napravio prvi break na meču i došao u vodstvo od 3:1. Nakon toga, zadržao je koncentraciju, igrao sigurno i ubjedljivo na svoju servu i drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3.


Imao je Kyrgios šansu u odlučujućem devetom gemu, prednost od 40:0 i još jednu dodatnu četvrtu break loptu, no Đoković je u tim trenucima bio jako smiren i izdržao pritisak te priveo drugi set kraju.

U trećem setu su oba tenisera bila izuzetno sigurna u igri na svoj servis, nije bilo break šansi sve do devetog gema kada Đoković koristi prvu priliku, dolazi u vodstvo od 5:4 i u konačnici preokreta u setovima i vodstva od 2:1.

Četvrti set protekao je u savršenoj igri oba tenisera kada su servirali i nije napravljen nijedan break, a pobjednik je odlučen u tie-breaku.


Tu se bolje snašao Đoković i na kraju je došao do pobjede i osvajanja sedmog Wimbledona u karijeri, odnosno 21. Grand Slam titule.

Time je ostavio Federera iza sebe sa 20. naslova na najvećim teniskim turnirima, dok je najuspješniji Rafael Nadal koji trenutno ima 22 osvojena Grand Slama.

Na kraju, Australcu nije pomogla ni statistika od 30 napravljenih asova, što je bilo duplo više od Đokovića, a ključnu razliku teniser iz Srbije je napravio na "reternu" prvog i drugog servisa.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.