x

POVREDA OBILJEŽILA MEČ

Đoković pobijedio Alkaraza i plasirao se u finale Rolan Garosa

Đoković će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Aleksandra Zvereva i Kaspera Ruda

Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što je u polufinalu pobijedio Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz) u četiri seta, bilo je 3:1.

Đoković je odigrao odličan prvi set koji je priveo u svoju korist sa 6:3. Oduzeo je drugi servis gem Špancu i do kraja održao stečenu prednost.


U drugom je bolji bio trenutno prvi teniser svijeta sa 7:5. Alkaraz je osvojio brejk za 5:3, imao servis, ali se Đoković nije predao. Odmah je vratio brejk i produžio trajanje drugog seta, ali je onda posljednji servis gem izgubio s nulom.


U trećem setu pri rezultatu 1:1, Alkaraz se požalio na povredu. Španac se doslovno ukočio na terenu, nakon čega mu je ukazana pomoć. Zbog pravila, jer nije bilo predviđeno vrijeme pauze, gem je automatski pripisan Đokoviću.


Novak je sa uvjerljivih 6:1 osvojio treći set. Identičnim rezultatom Đo

ković je slavio i u četvrtoj dionici. Imao je 5:0, Alkaraz je svojim servis gemom produžio ostanak u meču, ali to je sve što je Španac mogao.

Đoković će u finalu Rolan Garosa igrati protiv boljeg iz duela Aleksandra Zvereva (Alexander) i Kaspera Ruda (Casper Ruud).


Srbijanski as je tako izborio 34. Gren slem finale u svojoj karijeri, a u slučaju da pobijedi u finalu, doći će do rekordnog 23. Gren slem trofeja.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.