x

SASLUŠANJE NA SUDU

Đoković ponovo pritvoren u izolaciju, zakazan termin donošenja konačne odluke!

Srpski teniser Novak Đoković obavio je razgovor u imigracionom odjeljenju i ponovo će završiti u svojevrsnoj izolaciji gdje će čekati konačnu odluku o tome da li nastupa na Australian Openu. Na proceduralnom ročištu zakazan je termin donošenja konačne odluke.

Nešto malo prije ponoći po našem vremenu Đoković je obavio razgovor s imigracionim vlastima Australije nakon čega mu ponovo slijedi pritvor jer nema vizu, prenio je CNN.

Međutim, izveden je iz pritvora kako bi u društvu advokata pratio putem video linka preliminarno saslušanje kod sudije Johna O'Callaghana. U pitanju je saslušanje pred Federalnim sudom Australije koje je noćas trajalo veoma kratko.


Đoković je u bijelom kombiju prevezen u prostorije svog advokata. Nakon što je završilo saslušanje, teniser se vratio u izolaciju na neimenovanoj lokaciji. Vrijedi naglasiti da je saslušanje Đokovića pred Federalnim sudom bilo čisto proceduralno, uoči završnog.

U izolaciji će Đoković provesti vrijeme do donošenja konačne odluke. Sudije su odredile termin donošenja konačne odluke i saznat ćemo je danas u 23:30.


Podsjetimo, iako je sud Viktorije poništio odluku o ukidanju vize Đokoviću, ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke iskoristio je svoje pravo i ponovo ukinuo vizu prvom reketu svijeta koji tvrdi da se nije mogao vakcinisati i tako ispuniti uslov za nastup na Australian Openu.

Prvi Grand Slam turnir sezone počinje u ponedjeljak, a ukoliko Đoković bude igrao, rival će mu biti sunarodnjak Momir Kecmanović.

.

.

..

.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.