x

Pokorio i Kinu

Đoković savladao Ćorića u finalu Šangaja i osvojio 32. Masters titulu u karijeri

Srbijanski teniser Novak Đoković (3. ATP) osvojio je Masters u Šangaju nakon što je danas u finalu savladao Hrvata Bornu Ćorića (19. ATP) s 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Đoković je tako osvojio i treći uzastopni turnir na tvrdoj podlozi nakon slavlja u Cincinnatiju i US Openu, dok je Ćorić plasmanom u finale ipak pokazao klasu nakon nešto lošijih partija u posljednje vrijeme.






U prvom setu presudan je bio šesti gem u kojem je Novak nakon velike borbe osvojio break, dovoljan za vodstvo od 1:0 u setovima. Hrvat u prvom setu nije imao rješenja za Novakov servis i uspio je samo četiri poena osvojiti na return.


Već na startu drugog seta Đoković uzima break pa je odmah došao na korak do pobjede. Do kraja seta je držao svoju prednost i na kraju stigao do zasluženog trijumfa i 32. osvojenog Mastersa u karijeri.


Inače, srbijanski teniser je današnjom pobjedom ponovo vratio pehar namijenjen prvaku Šangaja nakon što je isti osvojio 2015. godine. U prethodne dvije godine turnir su osvajali Britanac Andy Murray i švicarski teniser Roger Federer.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.